1328 vizualizări 8 nov 2019

„Banii furaţi prin corupţie sau crimă organizată şi ascunşi de infractori în companii off-shore sunt ai cetăţenilor şi trebuie recuperaţi. Asta ne propunem”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Declaraţiile au fost lansate în cadrul unui eveniment organizat în perioada 5-7 noiembrie de Ministerul Justiţiei (în calitate de preşedinte în exerciţiu al CARIN), prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Evenimentul a reunit aproximativ 140 de practicieni în domeniul recuperării creanţelor provenite din infracţiuni, din peste 60 de jurisdicţii, inclusiv reprezentanţi ai EUROPOL - care asigură Secretariatul permanent al CARIN, precum şi EUROJUST, informează Ministerul Justiţiei.

În alocuţiunea susţinută la deschiderea evenimentului, Cătălin Predoiu a precizat că Guvernul din care face parte va lupta împotriva corupţiei şi criminalităţii, subliniind că programul de guvernare pune accent pe recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni.

Reţeaua CARIN implementează măsuri pentru recuperarea creanţelor şi pentru a promova schimbul de informaţii şi bune practici.

 

Citește și: