Vasile Magradean
45 vizualizări 22 oct 2019

Relicvariul, care conţine o pânză cu picături din sângele Papei Ioan-Paul al II-lea, a fost depus, marţi, în faţa altarului Catedralei Greco-Catolice „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, iar credincioşii pot venera moaştele pe durata întregii zile.

Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au declarat, marţi, că lăcaşul de cult va rămâne deschis atât cât timp vor fi credincioşi dornici să stea în reculegere.

„Relicva, însoţită şi de un atestat cu privire la prezenţa picăturilor din sângele Papei Ioan Paul al II-lea, a fost oferită episcopului Florentin Crihălmeanu, pentru Eparhia de Cluj-Gherla, în toamna anului 2016, de către cardinalul Stanisław Dziwisz, arhiepiscop emerit de Cracovia, care timp de aproape 40 de ani a fost secretarul Papei Ioan Paul al II-lea. Moaştele se scot în fiecare an în 22 octombrie cu ocazia pomenirii fostului Suveran Pontif în Biserica Catolică”, au spus reprezentanţii eparhiei.

Ioan Paul al II-lea a devenit papă în anul 1978 şi a murit în 22 octombrie 2005. Acesta a fost beatificat în 2011 şi sanctificat în anul 2014.

 

Citește și: