Florin Zafiu
126 vizualizări 26 sep 2019

„Aproape toţi procurorii de caz au fost de faţă şi mi-au prezentat o hotărâre judecătorească privitor la recoltarea de noi probe biologice privind-o pe doamna Melencu. Nu mi-au pus la dispoziţie nicio altă ordonanţă sau cerere care a stat la baza acestei hotărâri, a fost luată fără citarea părţilor, fără citarea noastră”, a spus Tonel Pop, la ieşire din sediul DIICOT.

Avocatul a mai subliniat că nu a sfătuit familia Melencu să nu se prezinte la DIICOT.

„Au ţinut (procurorii, n.r.) foarte mult să-mi pună în vedere tot felul de dispoziţii penale, în sensul că îmi vor face un dosar penal - dacă nu explic sau nu spun sau nu mă raliez poziţiei dânşilor, în sensul în care să o conving pe doamna Melencu să se prezinte şi să i se ia probe biologice. Atunci îmi vor face un dosar penal, explicându-mi care sunt prevederile penale privind obstrucţionarea justiţiei”, a mai declarat acesta.

Modul în care îşi consiliază clienţii este confidenţial, a punctat apărătorul.

Mama Luizei a fost citată joi, la sediul DIICOT Bucureşti, pentru a i se preleva probe biologice, însă Monica Melencu nu s-a prezentat. Aceasta a declarat, pentru Mediafax, că nu se va prezenta joi la sediul DIICOT, deoarece se aştepta la un ordin judecătoresc şi, din punctul său de vedere, nu există motiv pentru a oferi probe biologice.

 

Citește și: