Vasile Magradean
281 vizualizări 5 oct 2019

Primarul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la dezbaterea publică pe tema noului Regulament de taxi care va intra în vigoare la Cluj-Napoca de la 1 ianuarie 2020, că documentul va fi aprobat în luna octombrie în şedinţa Consiliului Local.

„În urma dezbaterii publice pe tema Regulamentului de taxi, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, la care au participat reprezentanţii firmelor de taxi din Cluj-Napoca şi cei ai Primăriei, s-a agreat că taximetrele vor avea motoare Euro 5 de la începutul anului 2022 şi vor fi dotate cu POS, pentru plata curselor cu cardul, din 1 martie 2021. Am reglementat şi modalitatea de eliberare a viitoarelor autorizaţii de taxi, care se referă la autoturisme electrice sau hibride, ţinând cont de dimensiunea nepoluantă a oraşului şi de susţinererea transportului electric. Încercăm să dăm semnale în acest sens şi în ceea ce priveşte taximetria. Noul regulament va fi aprobat în această lună de către Consiliul Local Cluj-Napoca”, a spus Boc.

În cadrul dezbaterii, s-a anulat propunerea ca maşinile de taxi să fie dotate cu GPS, fiind eliminat şi articolul prin care se dorea reglementarea activităţii unui şofer de taxi pe durata a 24 de ore.

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca şi reprezentanţii firmelor de taxi vor discuta problema tarifelor de taxi după adoptarea Regulamenului în Consiliul Local, în condiţiile în care taximetriştii au solicitat majorarea acestora, deoarece sunt nemodificate din anul 2013.

Citește și: