Carmen Dumitrescu
1488 vizualizări 12 dec 2019

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, Primăria Zimnicea a cumpărat focul de artificii pentru Revelion cu 2.208 euro.

Focul de artificii va dura, potrivit contractului, 16 minute şi va consta într-un „spectacol de artificii profesionale şi efecte pirotehnice de mare intensitate. Focul este alcătuit din secvenţe de baterii de artificii, de la 16 la 200 de focuri, care sunt declanşate electric la momente specifice, trase în mai multe locuri, îmbinând o diversitate de efecte, urmate de bombiţe de deiferite calibre".

Practic, costul este de 137 de euro pentru fiecare minut în care pe cer se vor putea vedea la Zimnicea artificii.

De desfăşurarea spectacolului de lumini din cadrul Revelionului în stradă se va ocupa o companie specializată din Bucureşti.

Responsabila departamentului de achiziţii din cadrul Primăriei Zimnicea, Viorica Ichim, susţine că preţul artificiilor de la Zimnicea din acest an este mai mic decât în anii precedenţi.

„Preţul de achiziţii al focului de artificii din acest an este cu certitudine mai mic decât costul celui de anul trecut, de exemplu. Nu mai ştiu pe de rost, dar vă spun sigur că este mai mic. Adică anul acesta e vorba de puţin peste 10.000, iar anul trecut a fost 13.000 sau chiar 15.000 lei", a declarat pentru MEDIAFAX Viorica Ichim.

Oraşul Zimnicea are în statistici 14.058 de locuitori, iar practic străzile sunt pustii, foarte mulţi oameni migrând către Bucureşti sau către alte oraşe mai dezvoltate.

Zilele trecute, administraţia locală din Zimnicea a cheltuit o altă sumă importantă pentru 20.000 de pet-uri care vor fi împărţite oamenilor cu ocazia Bobotezei.

Citește și: