Raluca Lazaroi
253 vizualizări 17 apr 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Ciprian Manolache, profesorul de religie a fost sancţionat cu reducerea pe trei luni a salariului cu 10% şi interdicţia de a preda la şcoală.

„Consiliul de administraţie a stabilit în acest caz sancţionarea profesorului cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni şi s-a dispus, de asemenea, reîncadrarea profesorului în alte două structuri la şcoala din Cristineşti şi la şcoala din Dragalina pentru că într-o singură şcoală nu avea o normă întreagă", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ciprian Manolache.

Conducerea şcolii a început o anchetă administrativă după ce un elev de 11 ani de la şcoala din Baranca fost agresat de profesorul de religie, care este şi preot.

După acest incident, elevul a ajuns la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati şi a fost inclus într-un program de consiliere psihologică.

În acest caz, şi Inspectoratul de Poliţie Botoşani a deschis o anchetă, fiind întocmit un dosar penal pe numele preotului.

 

Citește și: