76 vizualizări 13 oct 2019

Peste 42.000 de oameni aşteaptă, potrivit autorităţilor, duminică dimineaţă, să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, după ce până acum alţi peste 66.000 de pelerini au trecut pe la raclă.

Duminică dimineaţa au sosit în Iaşi cu pelerini din diverse colţuri ale ţării cu 80 de autocare şi 90 de microbuze.

Autorităţile anunţă că aproape 300 de persoane au avut nevoie de ajutor medical. „Au fost 294 de cazuri, din care 31 persoane transportate la spital (luxaţie, criză comiţială, traumatism cranian prin cădere, hipertensiune arterială, infarct, fractură, epilepsie)”, au transmis sursele citate.

Duminică dimineaţa sunt în misiune, în cadrul manifestărilor dedicate hramului Sfintei Parascheva, 341 de forţe de ordine ale Ministerului de Interne şi Poliţiei locale Iaşi.

Ralca cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată, sâmbătă seara, pe umeri pe străzile din centrul Iaşului, în cadrul unei procesiuni impresionante, la care au participat mii de localnici şi pelerini. În cortegiul care a transportat racla s-au aflat 70 de preoţi din toate lăcaşele de cult ale Arhiepiscopiei Iaşilor. Lor li s-au alăturat studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, dar şi 165 de călugăriţe venite din mănăstirile Moldovei.

 

Citește și: