Raluca Lazaroi
119 vizualizări 19 mar 2019

DSP Suceava a demarat o anchetă la internatul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava după ce au apărut informaţii conform cărora clădirea în care sunt cazaţi peste 70 de elevi şi studenţi a fost invadată de ploşnite. Inspectorii au decis închiderea instituţiei pentru deratizare.

„O echipă a DSP Suceava s-a deplasat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” pentru a verifica informaţiile referitoare la prezenţa unor vectori biologici (insecte) în cadrul unităţii. Ca măsură preventivă, pentru evitarea apariţiei unor situaţii epidemiologice deosebite, DSP Suceava a impus efectuarea de urgenţă a unor operaţiuni de dezinsecţie în toate spaţiile care aparţin Colegiului. Deoarece aceste operaţiuni presupun utilizarea unor substanţe toxice, este necesar ca procedurile să se desfăşoare în absenţa persoanelor. Unitatea de învăţământ va lua măsuri organizatorice pentru eliberarea spaţiilor în următoarele zile”, se arată într-un comunicat remis presei, marţi, de directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinaru.

Inspectorii sanitari au cerut conducerii instituţiei de învăţământ ca, de marţi, să elibereze spaţiile şi să efectueze dezinsecţia clădirii cu o firmă specializată care va efectua două acţiuni de dezinsecţie la interval de 48 de ore.

Conducerea internatului a anunţat că se fac demersuri pentru a se găsi locuri de cazare pentru cei 44 de elevi şi 30 de studenţi care sunt cazaţi în căminul Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”.


 

Citește și: