Razvan Tupa
169 vizualizări 17 ian 2020

Stăpâna animalului, Shana Stamey a povestit pentru un post local de televiziune că după un travaliu care a durat trei ore, puii s-au născut normal.

Excepţia a fost cel de-al patrulea pui născut, care are blana verde deschis.

Preşedintele British Veterinary Association, Daniella Dos Santos, a explicat faptul că nuanţa neaşteptată s-ar putea să aibă o explicaţie cât se poate de simplă: ”culoarea verzuie a căţelului s-ar putea să fie cauzată de meconiu, prima eliminare de fecale a unui mamifer, care s-ar putea să se fi petrecut în acest caz înainte ca puiul să fie fătat”.

”S-ar putea ca nuanţa să se schimbe în timp”, a comentat medicul.

Proprietara animalului a dezvăluit că familia sa a hotărât să îi pună căţelului numele Hulk, după cunoscutul personaj verde din benzile desenate.

Alte nume pe care familia le-a luat în considerare au fost Gremlin sau Fistic.

Cum blana căţelului a început să îşi schimbe culoarea, micul patruped s-a ales şi cu porecla Pikachu, după cunoscutul personaj galben Pokémon.

Nu este pentru prima dată când apare un căţel cu blana de culoare verde, în iulie 2017, o căţeluşă golden retriever din Scoţia având între cei nouă căţei fătaţi unul cu blană verde. În acea situaţie, culoarea animalului a fost determinată de un pigment numit biliverdină găsit în placentă şi amestecat cu lichidul amniotic.

sursa foto: Twitter

Citește și: