Laura Cojocaru
1881 vizualizări 27 nov 2019

„Nu m-am aşteptat ca mesajul meu să ajungă la inimile atâtor români. Am primit mesaje de la românii de pretutindeni: din Germania, Olanda, Belgia, dar şi de la spanioli. Le mulţumesc şi eu, la rândul meu“ spune Larissa.

Larissa Elena Cotorogea locuieşte împreună cu soţul ei în oraşul spaniol Logruno. Acolo există o comunitate untiă de români. Au magazine şi baruri româneşti unde se întâlnesc pe 1 decembrie şi cântă melodii patriotice.

Având probleme de sănătate, Larissa a apelat la sistemul medical românesc, unde a primit 3 diagnostice diferite. Atunci, femiea s-a hotărât să apeleze la medicii spanioli.

Femeia s-a angajat în oraşul spaniol, dar spune că îi este extrem de dor de ţară, famile şi prieteni. Larissa s-ar întoarce în patria natală, la fel ca ceilaţi 1500 de români din Logruno, dar ceva îi opreşte acolo: salariile decente.  

„Aici mi se respectă programul de muncă şi sunt bine plătită. În ţară, trăiam de pe o zi pe alta

Femeia din Slatina a povestit despre lucrurile de care îi este dor:

„Suntem bine, dar este foarte greu departe de ţară. Am lăsat în urmă părinţii, prietenii, căsuţa noastră. Este foarte greu”, a declarat Larissa pentru adevărul.ro

Foto: facebook Larissa Cotorogea

Citește și: