Mihai Draghici
LOREDANA DINU
87 vizualizări 5 feb 2020

Presa internaţională a relatat, miercuri, despre demiterea Guvernului Ludovic Orban prin moţiune de cenzură, notând că situaţia probabil va conduce la alegeri parlamentare anticipate.

Aljazeera notează că în mod ironic, Orban ar putea beneficia, de fapt, de un vot de încredere dacă se ajunge la  alegeri naţionale anticipate, deoarece partidul său se bucură în prezent de avize mari de peste 20 la sută la urne."

"Parlamentul României a demis Guvernul Ludovic Orban", titrează agenţia de presă Reuters.

"Parlamentarii români au demis miercuri Guvernul minoritar de centru al premierului Ludovic Orban, amplificând perspectivele alegerilor anticipate, pe care partidul lui Orban este încrezător că le va câştiga", notează agenţia Reuters.

"Guvernul României a pierdut votul moţiunii de cenzură în Parlament", titrează agenţia Associated Press. "Guvernul de centru condus de premierul Ludovic Orban a pierdut votul în cadrul unei moţiuni de cenzură, situaţia generând posibilitatea alegerilor anticipate", relatează Associated Press.

"Parlamentul României a demis miercuri Guvernul liberal minoritar al lui Ludovic Orban, aflat la putere de doar trei luni, deschizând calea alegerilor anticipate", comentează Agenţia France-Presse.

"România: Guvernul liberal a fost demis; în perspectivă, alegeri anticipate", titrează agenţia de presă Belga.

"După doar trei luni, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a fost demis prin adoptarea de către Parlament a unei moţiuni de retragere a încrederii", relatează Agenzia Nova.

"În România a căzut Guvernul de centru-dreapta condus de Ludovic Orban", titrează cotidianul italian Il Post.

"Parlamentul României a demis prin moţiune Guvernul condus de premierul Ludovic Orban", relatează Deutsche Welle.

"Parlamentul României a demis Guvernul, care se afla la putere de doar trei luni. Ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate în iunie, în acelaşi timp cu scrutinul local", notează postul german NDR.

"Guvernul român pierde moţiunea de cenzură", notează dailynewshungary.com."

"Guvernul român cade după trei luni în funcţie", relatează politico.eu  

 

Citește și: