Nicolae Oprea
1451 vizualizări 13 ian 2019

Consilierul ALDE Tudor Ionescu, devenit celebru în urma unor stânjenitoare dezvăluiri făcute de fosta sa iubită Oana Zăvoranu, şi-a dat seama că România a preluat Preşedinţia Consiliului UE şi s-a gândit să mai revină un pic în atenţia opiniei publice.

”Avem o oportunitate foarte mare, neîntâlnită în ultimii 12 ani, cel puţin, să ne afirmăm pe plan european şi internaţional, iar eu ca şi consilier general şi preşedinte al Comisiei de Relaţii Internaţionale îmi doresc să profităm cât se poate de mult de această oportunitate. Vreau să arătăm întregii Europe, şi nu numai, cât de mult a progresat Bucureştiul şi România în ultimii ani, şi că ne merităm locul în familia europeană,” a declarat Tudor Ionescu.

El propune ca, n cadrul evenimentelor pe care le organizează, instituţiile subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti să îmbine elementele specifice activităţii lor cu elemente ale Uniunii Europene. De exemplu, propuneTudor Ionescu, la evenimentele de tip spotlight să fie expuse şi elemente ale Uniunii Europene, precum steagul Comunităţii.

”Pentru a profita de oportunitatea pe care aceste şase luni ni le oferă, trebuie să oferim turiştilor care vin în Bucureşti în această perioadă veritabile experienţe în funcţie de ceea ce-i interesează pe ei şi-n funcţie de locurile şi evenimentele cele mai bune pe care Capitala României le poate oferi. Astfel, instituţiile Primăriei Municipiului Bucureşti vor dezvolta experienţe în funcţie de specificul activităţilor lor, în care să îmbine elementele cele mai frumoase de promovat din viaţa bucureşteană cu elemente ale Uniunii Europene. Aceste experineţe oferite turiştilor sunt menite să arate frumuseţea turistică, socială, culturală a Bucureştiului şi a României,” se arată în proiect.

”De asemenea, punctele de informare trebuie să fie diversificate şi multiple, astfel încât o suplimentare a punctelor de informaţii pentru diferitele instituţii este necesară. Mai ales în zona digitală/social media, este necesar ca această transmitere de informaţii să fie în ambele sensuri, atât în cel de a trimite informaţii, cât şi de a primi feedback de la turişti,” explică Tudor Ionescu.

Proiectul mai urmăreşte dezvoltarea unui program de voluntariat prin care să fie suplimentate efectivele de persoane care urmează să interacţioneze cu viitorii turişti.

”Aceşti voluntari pot primi turiştii încă de la sosire (aeroport, gară, metrou) cât şi la punctele centrale ale oraşului. De asemenea, mai pot oferi informaţii în limbile de circulaţie internaţională turiştilor, prin activităţi de tip ”întreabă-mă”, potrivit proiectului de hotărâre care ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din ianuarie.

În ceea ce priveşte costurile acestui proiect, Tudor Ionescu spune că fiecare instituţie care va fi implicată îşi va face un buget în acest sens.

Tudor Ionescu, zis Tudy, este consilier ALDE în Consiliul General al Municiiului Bucureşti şi se laudă cu trei facultăţi, două mastere şi experienţă managerială dobândită de la cele trei firme pe care le are, dar care nu îi aduc decât pierderi. România a preluat - de la 1 ianuarie 2019 - Preşedinţia Consiliului UE, mandat pe care îl va deţine timp de 6 luni. Şansele ca proiectul lui Tudy să poată fi pus în practică până în iunie sunt minime.

 

Citește și: