Nicolae Oprea
40 vizualizări 31 iul 2019

„Am decis înfiinţarea unei structuri care să se ocupe de problemele românilor care muncesc în afara graniţelor ţării, un birou pentru diaspora, care va avea două componente. Pe de-o parte, românii care vin în România să-şi viziteze rudele, sau în concediu, sau au nevoie de urgentă de acte, de avize, de documente, de autorizaţii, să fie sprijinite pentru obţinerea acestor acte, legal bineînţeles, dar într-un timp mai scurt, dat fiind că nu pot să stea prea mult în ţară”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la şedinţa CGMB.

Edilul Capitalei a mai declarat că pe de altă parte, familiile celor care muncesc în afara graniţelor ar trebui să fie sprijinite să aibă un suport „pentru toate nevoiele care sunt de natură socială, de educaţie, de sănătate sau alte motive”.

Proiectul a fost votat, miercuri, în şedinţa CGMB.

„Se înfiinţează Biroul Politici şi Strategii pentru Diaspora în cadrul Direcţiei Generale Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii – Direcţia Srtatistici şi Strategii. Înfiinţarea acestui birou are în vedere elaborarea strategiei Primăriei Capitalei a programelor şi planurilor anuale de acţiuni proprii pentru românii din diaspora”, se arată în proiectul de hotărâre votat miercuri.

Citește și: