Raluca Lazaroi
912 vizualizări 14 apr 2019

Primarul comunei Spermezeu, judeţul Bistriţa-Năsăud, Sorin Hognogi, aflat într-o vizită oficială în Spania alături de candidatul la europarlamentare Rareş Bogdan, i-a cerut acestuia să îi întrebe pe parlamentarii europeni de ce îi marginalizează pe români.

Hognogi a criticat modul în care Uniunea Europeană tratează cetăţenii români.

„Doar dacă ne vom implica vom reuşi să transformăm România în bine (…). Cred că este momentul în care trebuie să tratăm cu maximă seriozitate aceste alegeri, trebuie să le arătăm românilor că ne pasă de scrutinul electoral din 26 mai, să ne prezentăm la vot aşa cum am făcut-o în 2014 pentru că tot ceea ce facem, facem pentru România. (…) Am o rugăminte faţă de Rareş Bogdan care va ajunge în Parlamentul European, când va ajunge acolo să întrebe de ce românii nu pot să aibă aceleaşi drepturi pe care le au musulmanii când vin în Europa, pentru că lor li se oferă toate drepturile posibile, iar pe noi întotdeauna ne-au marginalizat”, a spus primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

Sorin Hognogi, primarul liberal din Bistriţa-Năsăud, s-a întors din Spania în 2008, după zece ani petrecuţi acolo şi a candidat la Primăria comunei Spermezeu, pe care a şi câştigat-o.

El face în acest sfârşit de săptămână, alături de Rareş Bogdan, o vizită în Spania, având programate mai multe întâlniri cu românii stabiliţi în Valencia, Castellon şi Madrid.

Citește și: