Vasile Magradean
82 vizualizări 9 apr 2019

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, a declarat, marţi, că, odată cu deschiderea noului centru, se estimează o creştere a raportării cazurilor de violenţă domestică.

„Primăria Cluj-Napoca a inaugurat primul Centru pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie din judeţul Cluj, după ce s-a constatat că acest fenomen a luat amploare. Centrul oferă consiliere juridică şi psihologică victimelor violenţei domestice, adulţi sau copii, din partea unui psiholog, asistent social şi consilier juridic. Aşteptăm inclusiv prieteni sau aparţinători ai victimelor pentru a le oferi consultanţă privind demersurile care trebuie făcute în cazul în care victima refuză să solicite ajutor. Odată cu deschiderea noului centru, estimăm o creştere a raportării cazurilor de violenţă domestică”, a spus Olah.

Potrivit viceprimarului, acest centru oferă doar consiliere, dar în perioada următoare municipalitatea clujeană va înfiinţa un adăpost pentru victimele violenţei în familie. De asemenea, victimele pot primi din partea Primăriei un ajutor financiar pentru plata chiriei, acesta fiind între 900 şi 1400 de lei timp de maximum doi ani.

Până acum s-au primit nouă cereri pentru acordarea acestui ajutor

Investiţia în noul centru se ridică la aproape 120.000 de lei.

Conform statisticilor Primăriei, la nivelul municipiului Cluj-Napoca au fost înregistrate anul trecut 20 de cazuri de violenţă în familie, dublu faţă de numărul înregistrat în urmă cu 6 ani.

„În acest an, până la ora actuală, avem 9 cazuri înregistrate şi estimăm că acest număr va creşte. Aveam cazuri puţine, deoarece nu exista un serviciu dedicat”, a declarat şi Aurel Mocan, şeful Direcţiei Asistenţă Socială din cadrul Primăriei clujene.

 

 

Citește și: