83 vizualizări 15 oct 2019

„Astăzi (marţi, n.r.) înainte de plen, am primit pe adresa de mail personală o solicitare de la mai mulţi procurori DNA, PÎCCJ, DIICOT - nu am semnăturile lor, sunt mai mulţi în această listă, prin care mi se solicită să vă solicit dumneavoastră amânarea punctelor 1, 2 şi 3 din plen până la pronunţarea hotărârii prealabile a CJUE”, a spus procurorul CSM Codruţ Olaru.

Procurorul nu a menţionat numărul semnatarilor memoriului pe care l-a primit pe adresa sa de e-mail.

Olaru a subliniat că CSM a votat pentru obţinerea unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în 17 septembrie, în format de 19 membri.

Punctele 1, 2 şi 3 vizează validarea concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei de anchetare a magistraţilor, validarea concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie şi organizarea unui concurs pentru procurori pentru această structură.

„Îi asigur pe semnatarii acestui memoriu de întreaga mea responsabilitate în exercitarea mandatului, îi asigur şi pe cei care se află în concediu de odihnă, dar figurează în memoriu, cei care figurează în memoriu dar care se regăsesc şi pe cei care funcţionează în diverse structuri ale Ministerului Public”, a mai explicat Olaru.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, pe ordinea de zi de marţi, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Este pentru a şaptea oară când CSM încearcă validarea.

 

Citește și: