2341 vizualizări 10 aug 2019

 ORA 22:10 Protestatarul #Rezist Dide, mesaj cu laserul pe Guvern: Analfabeta

Protestarul #Rezist Cristian Dide a proiectat, sâmbătă seară, cu un laser, cuvântul „Analfabeta” pe Palatul Victoria. Acesta este cel care a trolat şi festivalul iMapp, de anul trecut, cu mesajul „Jos PSD”. 

Citeşte continuarea...

 ORA 22:00 Protestatarii au început să plece din Piaţa Victoriei 

Protestatarii au început deja să plece, la ora transmiterii ştirii, din Piaţa Victoriei, jandarmii urmând să discute cu organizatorul manifestaţiei la ora 22.15, atunci când expiră intervalul orar probată de Primărie pentru protest. 

Citeşte continuarea...

ORA 21:50 Jandarmeria: După ora 22.15 vom discuta cu organizatorul. Gardurile rămân unde sunt

Reprezentantul Jandarmeriei Georgian Enache a declarat sâmbătă seara că, după ora 22.15, la care se încheie oficial protestul, va discuta cu organizatorul evenimentului, în cazul în care mai sunt oameni în piaţă. Acesta a mai transmis că gardurile au fost mutate în spate şi acolo vor fi menţinute.

„Acea mişcare a gardurilor a fost pentru redimensionarea spaţiului în care se află protestatarii, acesta a fost lărgit. În acest fel am întârit mesajul pe care l-am dat de la început şi anumme de a asigura protecţia lor. În acest sens am creat spaţiul necesar”, a spus Georgian Enache.

Citeşte continuarea...

ORA 21:40 Protestatarii au ajuns lângă trotuarul din faţa Guvernului - VIDEO

Protestatarii au ajuns, la ora transmiterii ştiri, lângă trotuarul din faţa Guvernului României, jandarmii lăsându-i să se apropie de sediul Executivului şi scoţând gardurile care delimitau culoarul de trecere dintre forţele de ordine şi manifestanţi. 

Citeşte continuarea...

ORA 21:30 Moment de reculegere pentru Alexandra. La Iaşi şi Cluj oamenii au huiduit în faţa sediilor PSD - FOTO / VIDEO

La Sibiu, în faţa Tribunalului Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, protestatarii au scandat şi „Kovesi, nu uita, Sibiul e de partea ta”.

La biserica de pe bulevardul Mihai Viteazu, oamenii au ţinut un minut de reculegere în memoria Alexandrei, apoi au strigat „Plânge strada pentru Alexandra”.

Citeşte continuarea...

ORA 21:00 Protestatarii din Piaţa Victoriei au aprins luminile telefoanelor - FOTO / VIDEO

Protestatarii din Piaţa Victoriei au aprins luminile telefoanelor, sâmbătă, la ora 21.00. Manifestanţii scandează „Hoţii”, „Demisia” şi „PSD, ciuma roşie!”.  

Citeşte continuarea...

ORA 20:50 Patru protestatari din Piaţa Victoriei au fost duşi la secţiile de poliţie 

Patru protestatari din Piaţa Victoriei au fost duşi la secţiile de poliţie, doi dintre aceştia având arme albe, unul materiale pirotehnice şi cel de-al patrulea a fost amendat cu 300 de lei pentru că a adresat injurii forţelor de ordine, a anunţat Georgian Enache, din partea Jandarmeriei Române. 

Citeşte continuarea...

ORA 20:40 În Piaţa Victoriei: Peste 15.000 de participanţi - VIDEO

În Piaţa Victoriei, la ora transmietrii ştirii, se află circa 15.000 de participanţi, au declarat surse oficiale pentru Mediafax. Tommy Tomescu, organizatorul protestului, estimează că sunt 200.000 de oameni.

Citeşte continuarea...

ORA 20:30 Protestatar: Vreau să trăiesc într-o ţară în care ştii că ai sunat la 112 şi chiar vine cineva - VIDEO

Protestatarii din Piaţa Victoriei spun că au ales să manifesteze ca să comemoreze violenţele de anul trecut, dar şi motivaţi de tragedia recentă de la Caracal. „Vreau ca oamenii tineri şi copiii să crească într-o ţară normală în care ştii când ai sunat la 112, chiar vine cineva”, a spus o femeie. 

Protestatarii din Piaţa Victoriei spun că au ales să manifesteze ca să comemoreze violenţele de anul trecut, dar şi motivaţi de tragedia recentă de la Caracal. "Vreau ca oamenii tineri şi copiii să crească într-o ţară normală în care ştii când ai sunat la 112, chiar vine cineva", a spus o femeie. 

„Simt revoltă pentru cazul de Caracal, dar nu numai. Este vorba de 10 august de anul trecut, de Colectiv, de căderea aceea din Apuseni. Sunt atâţia oameni pierduţi datorită incompetenţei şi corupţiei, pentru că în loc să se investească unde trebuie şi în loc să promoveze oameni de valoare, promovează oameni care nu sunt pricepuţi şi în condiţiile astea nu se poate trăi. Vrem o ţară normală, atunci oamenii trebuie să fie fiecare la locul potrivit să-ţi facă datoria de la cap la coadă şi să se comporte aşa cum trebuie. Dacă ei fac legi ca să scape de infractori, n-avem cum să trăim liniştiţi în ţara asta. Nu ne rămâne decât să plecăm, ori eu nu vreau aşa ceva. Este păcat ca tineretul...Eu nu mai am mare lucru de aşteptat, dar vreau ca oamenii tineri şi copiii să crească în nişte condiţii normale, într-o ţară normală în care ştii când ai sunat la 112, chiar vine cineva”, a declarat, pentru Mediafax, o protestatară.

Citeşte continuarea...

ORA 20:10 Pianistul german Davide Martello participă la protestul din Piaţa Victoriei - FOTO / VIDEO

Pianistul german Davide Martello a sosit, sâmbătă, la protestul din Piaţa Victoriei, artistul interpretând, în prezenţa a mii de manifestanţi, o serie de melodii celebre. 

Citeşte continuarea...

ORA 20:04 Pozele Alexandrei şi Luizei, însoţite de mesajul „Alo, 112?” - FOTO 

Victimele criminalului din Caracal, Alexandra şi Luiza, sunt amintite la mitingul din Piaţa Victoriei, acolo unde mai multe lumânări au fost puse lângă pozele celor două fete. Protestatarii au scandat „Alexandra” şi poartă mesaje cu „Alo, 112?”.

Citeşte continuarea...

ORA 20:00 Proteste şi în marile oraşe ale ţării. La Cluj, oamenii strigă „Alexandra” - FOTO / VIDEO

Sute de oameni s-au adunat şi în marile oraşe ale ţării, nemulţumiţi că la un an de la protestul Diasporei nu s-a schimbat mai nimic. Clujenii scandează numele Alexandrei, fata de 15 ani din Caracal despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o şi apoi a ars cadavrul.

Citeşte continuarea...

ORA 19:50 Un cuţit şi un spray paralizant au fost găsite asupra unui protestatar din Piaţa Victoriei 

Forţele de ordine au găsit, sâmbătă, un cuţit şi un spray paralizant asupra unui protestatar din Piaţa Victoriei, fiind cel de-al doilea cuţit depistat până acum la manifestaţie, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei. 

Citeşte continuarea...

ORA 19:40 Organizatorii, huiduiţi de protestatarii din Piaţa Victoriei pentru că au pus muzică pe scenă - VIDEO

Organizatorii manifestaţiei din Piaţa Victoriei au fost huiduiţi, sâmbătă, chiar de către protestatari după ce au încercat să pună muzică de pe o scenă amplasată în perimetrul Pieţei. Aceştia au renunţat la a mai transmite vreun mesaj de pe scenă. 

Citeşte continuarea...

ORA 19:30 Obiectele „suspecte” reclamate la 112 ca aflându-se într-o maşină din Piaţă erau nişte lumânări - VIDEO 

Obiectele „suspecte” reclamate de o persoană la numărul unic de urgenţă 112 ca aflându-se într-o maşină din Piaţa Victoriei s-au dovedit a fi nişte lumânări, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca. 

Citeşte continuarea...

ORA 19:20 Jandarmeria face anunţul: Nu sunt tunuri de apă în Piaţa Victoriei

Reprezentanţii Jandarmeriei au transmis că nu sunt tunuri de apă în Piaţa Victoriei, aşa cum s-a vehiculat în mediul online, iar numărul mare de echipaje din zonă este justificat de anunţul făcut de organizatorul protestului, care vorbea de un sfert de milion de participanţi.

Citeşte continuarea...

ORA 19:15 Mihail Neamţu, apostrofat în Piaţa Victoriei în timp ce strângea semnături pentru prezidenţiale - VIDEO 

Mihail Neamţu a fost apostrofat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, în timpul manifestaţiei ce marchează un an de la protestele din 10 august 2018. Acesta strângea semnături pentru candidatura sa la prezidenţialele din toamnă.

Citeşte continuarea...

ORA 19:00  Un grup de protestatari a plecat în marş de la sediul MAI spre DIICOT, apoi spre Piaţa Victoriei 

Câteva zeci de persoane aflate în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne din Capitală au plecat în marş, la momentul transmiterii ştirii, către sediul DIICOT, urmând să ajungă tot în Piaţa Victoriei şi să se alăture manifestanţilor de acolo. 

Citeşte continuarea...

ORA 18:40  Şase protestatari din Piaţa Victoriei au avut nevoie de îngrijri medicale,doi au fost duşi la spital

Şase protestatri din Piaţa Victoriei au avut nevoie de îngrijri medicale, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, doi dintre aceştia fiind transportaţi la spital. 

„Din păcate, s-au înregistrat şi şase cazuri până în acest moment, şase persoane care, pe fondul unor afecţiuni cronice şi pe fondul expunerii îndelungate la razele solare din zona Pieţei, au suferit probleme medicale, cefalee în mod special, iar pentru două dintre cele şase, au fost chiar necesar transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Cele mai multe probleme medicale au avut loc pe fondul temperaturilor ridicate, de respectiv 34-35 de grade Celsius, înregistrate în Capitală, angajaţii ISU recomandându-le manifestanţilor să se hidrateze şi să poarte haine deschise la culoare.

ORA 18:40 Un cuţit a fost găsit asupra unui protestatar din Piaţa Victoriei, bărbatul fiind audiat la Poliţie - FOTO

Un cuţit a fost găsit, sâmbătă, asupra unui protestatar din Piaţa Victoriei, bărbatul fiind audiat, la ora transmiterii ştirii, la secţia de poliţie, a anunţat Georgian Enache, reprezentantul Jandarmeriei Române. 

Citeşte continuarea...

ORA 18:30 Jandarmii au împărţit în Piaţa Victoriei pliante cu sfaturi pentru protestatari - FOTO

Reprezentanţii Jandarmeriei au împărţit, sâmbătă, în Piaţa Victoriei pliante protestatarilor, în care le recomandă să sancţioneze orice încercare de deturnare a mesajului din partea altor manifestanţi. 

„Nu uita care este scopul protestului şi sancţionează orice încercare de confiscare a mesajului tău sau deturnare a acestuia din partea altor manifestanţi”, este una dintre recomandările Jandarmeriei.

Citeşte continuarea...

ORA 18:00 Forţele de ordine au verificat o maşină din Piaţa Victoriei - VIDEO

Poliţiştii au verificat sâmbătă o maşină aflată în perimetrul Pieţei Victoriei, potrivit martorilor din zonă, existând suspiciunea că în vehicul ar exista un dispozitiv exploziv anunţat la numărul unic de urgenţă 112.

Citeşte continuarea...

ORA 17:30 Câteva zeci de persoane sunt în Piaţa Victoriei la mitingul Diasporei

Câteva zeci de persoane sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei la mitingul Diasporei. Poliţia Locală împarte apă, temperaturile ajungând azi în Bucureşti la 34 de grade Celsius.

Oamenii s-au strâns în faţa Guvernnului, la mitingul ce are loc la un an de la protestul violent.

17.000 de sticle de apă sunt împărţite de către Poliţia Locală.

Tommy Tomescu, dentist în Londra, cel care, prin Asociaţia „Diaspora pentru România” " a cerut autorizaie pentru protest, a anunţat că aşteaptă 250.000 de oameni la eveniment.

ORA 15:50 Piaţa Victoriei, supraveghetă video de Poliţia Locală: Gabriela Firea a fost în inspecţie - FOTO 

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a postat, sâmbătă, mai multe fotografii, pe contul său de Facebook, în care apare alături de viceprimarul Aurelian Bădulescu la Poliţia Locală, acolo unde se monitorizează video, printre altele, şi protestul din Piaţa Victoriei. 

Citeşte continuarea...

ORA 15:39 Cine sunt organizatorii protestului din Piaţa Victoriei

„Diaspora pentru România”, cea care a cerut autorizaţie pentru mitingul din 10 august, este reprezentată de Tomy Tomescu, un dentist român stabilit în Londra. Anul trecut, aceeaşi asociaţie a cerut autorizaţie, dar s-a retras cu câteva zile înainte de mitingul violent din faţa Guvernului.

Citeşte continuarea...

ORA 15:00 Au început restricţiile în faţa Guvernului. Circulaţia pe Şoseaua Kiseleff a fost restricţionată

Circulaţia pe Şoseaua Kiseleff este, la momentul transmiterii ştirii, restricţionată, în Capitală, până la intersecţia cu Strada Arhitect Ion Mincu, din cauza protestului anunţat în Piaţa Victoriei, anunţă reprezentanţii Poliţiei Capitalei. La intrări vor fi instituite şi filtre.

Circulaţia pe Şoseaua Kiseleff este, la momentul transmiterii ştirii, restricţionată, în Capitală, până la intersecţia cu Strada Arhitect Ion Mincu, din cauza protestului anunţat în Piaţa Victoriei, anunţă reprezentanţii Poliţiei Capitalei. La intrări vor fi instituite şi filtre.

Jandarmii au instalat deja în Piaţa Victoriei dispozitivele iniţiale de delimitare a spaţiului în care se va protesta.

"Aceste panouri de protecţie, cum le spunem noi, au rolul de a limita pe cât posibil ca celelalte activităţi cotidiene care se desfăşoară în acest nod rutier foarte important din Capitală să decurgă în mod firesc. În mod gradual, vor intra şi efective de jandarmi, acele patrule de dialog pe care vi le menţionam. În punctele principale de acces către Piaţa Victoriei vor fi instalte filtre, cu rolul de a monitoriza persoanele care intră, de a le verifica pe cele care au asupra lor bagaje voluminoase care au anumite recuzite deosebite. Rolul acestor filtre, să fiu foarte bine înţeles, este acela de a preveni pătrunderea în zona în care va avea loc adunarea publică, în zona în care se vor afla cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor", a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române.

Forţele de ordine vor fi atenţi în mod deosebit la persoanele care au asupra lor bagaje mari.

"Nu este o interdicţie să vină persoanele cu aceste bagaje, însă este o recomandare de a nu face acest lucru. Ştim cu toţii, ţinem cont de contextul internaţional în care se desfăşoară aceste adunări publice, trebuie să ne luăm toate măsurile astfel încât să prevenim introducerea în zona delimitată de obiecte cu potenţial riscant la adresa integrităţii fizice a persoanelor. Începând cu ora 17.00, urmează să se desfăşoare o altă adunare publică. Avem şi în acea zonă şi vor fi instituite dispozitive la fel cu rol preventiv cu rol de a asigura o transprenţă şi o comunicare bună cu cei care participă. Nu au fost înregistrate până la această oră incidente, ne dorim nici să nu avem parte de ele, dar trebuie să ne luăm toate măsurile de precauţie", a completat Enache.

Circulaţia în faţa Guvernului a fost deja restricţionată.

"La ora 14.30 o să înceapă restricţiile de trafic. Vorbim despre restricţionarea traficului pe Şoseaua Kiseleff, până la intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu, se va circula în continuare pe Arhitect Ion Mincu. O să înceapă şi resistematizarea circulaţiei în zona Pieţei Victoria. Se va circula pe dublu sens prin faţa Guvernului, nu se va mai permite accesul decât în viraj dreapta pe strada Paris", a spus Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.
 

ORA 14:30 Un grup de protestatari care merg spre Bucureşti au blocat un drum din Buzău. S-au format coloane de maşini

Un grup de protestatari care merg din Iaşi spre Capitală au blocat un drum naţional din Buzău, traversând în mod repetat, timp de câteva minute, o trecere de pietoni. În zonă s-au format coloane de maşini.

Citeşte continuarea...

ORA 14:26 Purtători de cuvânt ai Jandarmeriei şi Poliţiei au făcut declaraţii pentru presă

ORA 13:29 Protestatarul Cristian Dide a fost amendat şi a rămas şi fără permisul de conducere pentru o lună

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat, sâmbătă, pentru lipsa documentelor şi pentru că a staţionat într-o zonă în care nu era permis acest lucru, respectiv în Piaţa Victoriei, şi a rămas fără permisul de conducere pentru 30 de zile, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

„A fost transmis un eveniment legat de o autoutilitară parcată în mod neregulamnetar în zona Pieţei Victoria, aici unde urmează să se desfăşoare o manifestaţie publică. Încă de dimineaţă, colegii de la Poliţia Capitalei discută cu persoanele respective, aşa cum vă spuneam, suntem deschişi dialogului, însă asta nu înlătură aplicarea şi respectarea legii. Nu este altceva decât un incident, un eveniment forţat care să creeze în mod artificial o situaţie tensionată, să determine un oarecare răspuns din partea structurilor cu atribuţii în aplicarea legii”, a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române.

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat contravenţional de către poliţişti şi a rămas fără permisul de conducere.

„În această dimineaţă, conducătorul vehiculului respectiv a fost sancţionat contravenţional, în fază iniţială pentru lipsa documentelor, dar şi pentru faptul că a staţionat într-o zonă care nu permite staţionarea. Ulterior pentru că a refuzat să mute acest autovehicul a fost din nou sancţionat contravenţional şi, de asemenea, i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Având în vedere că acest mobil a rămas în zona Pieţei, au fost notificate autorităţile locale în vederea dispunerii ridicării acestuia, pentru a fi îndepărtat. Absolut orice persoană care va fi aici trebuie să fie în siguranţă, iar un mobil în sine este un pericol pentru o persoană care se deplasează pe jos”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

ORA 12:15 Iohannis, despre protest: Sper ca de data asta Guvernul să se abţină de la acţiuni de forţă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, referitor la protestul anunţat în Piaţa Victoriei, că se aşteaptă ca de data asta Guvernul să se abţină de la acţiuni de forţă şi să facă doar ceea ce trebuie să facă, adică să păstreze ordinea. Şeful statului a amintit de violenţele de anul trecut.

Citeşte continuarea...

ORA 11:20 Scandal în Piaţa Victoriei. Protestatarul Cristian Dide s-a urcat pe o platformă şi refuză să coboare

Organizatorul protestului de sâmbătă din Piaţa Victoriei, Tommy Tomescu, a avut un schimb de replici cu protestatarul Cristian Dide, care a adus în Piaţă o platformă, deşi nu anunţase anterior acest lucru. Cristian Dide s-a urcat pe platforma respectivă şi refuză să plece.În zonă au ajuns jandarmii.

Iniţial, organizatorul protestului Tommy Tomescu a avut un schimb de replici cu un protestatar venit din străinătate şi care era nemulţumit pentru că auzise că în Piaţă va fi şi un concert, Tomescu precizând că vor fi intonate doar două imnuri la manifestaţie.

Citeşte continuarea...

ORA 09:30 „Suntem sătui de minciuni. Moldova se ridică”, mesajul cu care ieşenii au plecat spre protestul din Bucureşti - VIDEO

Câteva zeci de maşini au plecat sâmbătă dimineaţă spre Bucureşti pentru a participa la protestul din Piaţa Victoriei. Cei mai mulţi dintre protestatari doresc construcţia Autostrăzii A8 - Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş.

Pe traseu, alte zeci de maşini se vor alătura acestui marş.

Organizatorii au anunţat şi că vor să încerce blocarea traficului pentru 10 sau 15 minunte, undeva pe drumul spre Capitală.

Citeşte continuarea...

Ştirea iniţială

Grupul Diaspora Pentru România a transmis că are 75 de revendicări la protestul de sâmbătă, din Piaţa Victoriei. Printre acestea, se numără:

- finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor;
- implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora;
- mplementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată;
- reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor;
- centrele Comunitare Româneşti din diaspora;
- modul de desfăşurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale şi discriminarea copiilor români din Austria;
- demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.

Manifestaţia a primit aprobare, de la Primăria Capitalei, pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane, de altfel organizatorul protestului de sâmbătă, Tommy Tomescu, declarând că se aşteaptă la această cifră.

Tomescu mai spune că se vor institui filtre la intrările în Piaţă, ca să nu se intre cu obiecte contondente. „Ne aşteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piaţa Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Va fi o zi călduroasă şi îi rugăm pe toţi românii prezenţi în Piaţă să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate şi toalete”, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului.

Protestul din Piaţa Victoriei este autorizat de la ora 17.00 la ora 22.15 şi se vor institui filtre la toate intrările.

„Vom avea o toleranţă zero faţă de orice fel de violenţă şi faţă de orice situaţie de risc de violenţă. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra în perimetrul Pieţei Victoria, dorind să oferim un grad maxim de siguranţă pentru cei prezenţi. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe”, a mai precizat Tomescu.

Pe de altă parte, Jandarmeria Bucureşti a făcut un apel la cei care vor participa, sâmbătă, la protestul din Piaţa Victoriei, să se manifeste paşnic. Astfel, echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menţinerea permanentă a legăturii cu organizatorii şi participanţii.

„Facem apel la toţi participanţii la aceste adunări publice să manifeste paşnic, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Din raţiuni de siguranţă, participanţii la manifestaţii sunt rugaţi să nu deţină bagaje sau genţi voluminoase şi să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenţia de a periclita buna desfăşurare a evenimentelor”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Traficul în zona Guvernului va fi restricţionat începând cu ora 14.30. Astfel,

- începând cu ora 14.30, în funcţie de sosirea participanţilor, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, iar circulaţia va fi permisă pe Str. Arh. Ion Mincu;
- începând cu ora 14.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe o bandă, respectiv două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, iar pe Str. Paris se va circula cu viraj dreapta către Statuia Aviatorilor, fără a fi permis accesul în Piaţa Victoriei, dinspre Str. Berzei şi Bd. Ion Mihalache
- între orele 17.00 – 22.15, se va restricţiona traficul rutier în Piaţa Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea Bd. Aviatorilor, Şos. Kiseleff, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti, Calea Victoriei, intersecţia Bd. Lascăr Catargiu şi Bd. Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de protecţie în care traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat, după cum urmează:

- pe Str. Paris, segmentul cuprins între Bd. Aviatorilor şi Str. Duliu Zamfirescu;
- pe Str. Duliu Zamfirescu, segmentul cuprins între Str. Paris şi Str. Louis Blanc;
- pe Str. Louis Blanc, segmentul cuprins între Str. Paris şi Bd. Iancu de Hunedoara;
- breteaua Iancu de Hunedoara, de la intrarea în pasaj până la Piaţa Victoriei;
- trotuarul şi banda I de circulaţie de pe Bd. Aviatorilor, sensul de mers dinspre Piaţa Romană către Statuia Aviatorilor, segmentul din faţa Guvernului României.

Poliţiştii recomandă ca rute alternative Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Pentru că în Capitală se anunţă temperaturi ridicate, primarul general Gabriela Firea a aprobat ca Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti să asigure 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) şi 4.000 de l de apă potabilă manifestanţilor. De asemenea, Primăria Capitalei va pune la dispoziţie şi 100 de toalete ecologice, amplasate în zonă.

Citește și: