859 vizualizări 9 sep 2019

„Astăzi (luni, n.r.) au fost două termene de judecată - cele două dosare - anulare adopţie şi suspendare efecte adopţie. Astăzi am făcut un pas înainte. S-au contestat cele două dosare, cel care era la Craiova, ce privea anularea adopţiei cu dosarul din Bucureşti. Au rămas să se judece dosarele la Bucureşti, conexate. (...) Suntem pe un drum bun, eu cred că aceste acţiuni vor fi admise şi Sorina se va întoarce în România. În faţa legii, mizăm pe faptul că avem inscrisuri false dovedite prin expertizele efectuate la dosarul penal. Le vom folosi ca probe în dosar”, a declarat avocatul familiei Şărămăt, Ioana Constantin.

Potrivit avocatului, acele înscrisuri false sunt „rapoarte şi înscrisuri false care nu au fost semnate de familia Şărămăt”.

La rândul său, Mariana Şărămăt, asistentul maternal, a spus că, de când Sorina a plecat cu familia adoptivă în SUA, nu au primit deloc veşti despre minoră.

„Nici pe fetiţă nu o lasă să vorbească cu surioara ei, cu Andreea. Nu ştim nimic de fată. Doar pun câte o poză la o lună, două. Noi o aşteptăm acasă. Andreea a început şcoala astăzi, e foarte tristă. (...) Acele poze nu sunt reale. Nu e Sorina care era la noi”, a spus asistentul maternal.

Sorina, fetiţa în vârstă de 8 ani din Baia de Aramă, a părăsit România la finele lunii iulie, împreună cu părinţii adoptivi.

Citește și: