Roxana Din
426 vizualizări 7 aug 2019

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a precizat, miercuri, pentru Mediafax, că sistemul informatic al cardului de sănătate încă se confruntă cu probleme şi „nu merge grozav”, nici după mai bine de o lună de pauză.

„Aşa şi aşa (...) sunt colegi care ne-au spus că nu. Au fost probleme cu validarea de la calitatea de asigurat şi de la serviciu, noi am avut probleme şi ieri (marţi, n.r.) după ce au dat comunicatul că tot apăreau nesemnate cu cardul, deci nu mergea cardul”, a precizat Sandra Alexiu.

Potrivit aceleiaşi surse, în acest moment sistemul încă mai are câteva blocaje, însă medicii sunt deja obişnuiţi.

„Am trimis pe suport la Casa Naţională întrebare şi au zis că la ei apar în sistem, că sunt citite cu cardul, la mine apar că nu. Ei mai au încă probleme. În momentul acesta, mai sunt câteva blocaje, dar cu acestea suntem deja obişnuiţi. Încă nu sunt probleme cu pacienţii, să crească mult (numărul pacienţilor, n.r.) sau să trebuiască să-i trimit acasă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

Sandra Alexiu a spus că, medicii se aşteptau ca după o lună de pauză sistemul să meargă „brici”, însă reacţiile după prima zi de funcţionare nu sunt pozitive.

„Mai sunt câteva probleme. Trebuie să mai treacă puţin timp să vedem. Cel mai rău e la începutul lunii, în primele cinci, şase zile când sunt raportările, atunci se va vedea. (...) Aşa ca pentru prima zi, ne aşteptam ca după o lună de zile să fie brici”, a punctat Alexiu.

Precizările vin după ce, începând de marţi, 6 august, a fost reluată funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), anunţa Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), într-un comunicat de presă remis Mediafax.

„În data de 1 august 2019, mare parte a problemelor PIAS a fost remediată de echipa mixtă formată din specialişti IT din sistemul de sănătate şi din partea partenerilor care au contribuit la punerea în funcţiune a sistemului informatic. Ulterior, echipa tehnică a intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportărilor zilnice sau lunare. Menţionăm că, până la finalizarea unor contracte care să asigure mentenanţa pentru toate componentele PIAS, echipa mixtă de specialişti va continua operaţiunile de monitorizare şi consolidare ale PIAS”, precizează CNAS.

 

Citește și: