Potrivit ANM, în cursul zilei de sâmbătă, în intervalul 9:00 - 18:00, valul de căldură va persista în zonele joase de relief din sudul, centrul şi estul teritoriului, unde pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În judeţele Mehedinţi şi Dolj disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 38...39 de grade.

Ulterior, între orele 18:00 şi 12:00 va intra în vigoare o atenţionare Cod portocaliu de furtuni, instabilitatea atmosferică urmând să fie deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, atenţionează ANM.

În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj, îndeosebi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 50...60 l/mp şi izolat 80...90 l/mp.


 

Citește și: