Mihai Draghici
107 vizualizări 1 feb 2020

Românul în vârstă de 42 de ani, angajat al unui hotel din Roma, se prezentase la un spital din Tivoli, cu febră.

„Angajatul român care locuieşte în Tivoli a fost transferat din raţiuni de precauţie la Institutul Spallanzani; după efectuarea analizelor şi protocoalelor, rezultatul a fost negativ privind coronavirusul", a comunicat Direcţia de Sănătate Publică din regiunea Lazio.

„Nu trebuie să existe alarmism, românul nu a intrat deloc în contact cu cei doi subiecţi care au virusul. Virusul se transmite doar prin contact direct strâns. Agenţia de Sănătate Publică din Roma a respectat procedurile operaţionale, iar pacientul a fost transferat în spital doar în scop de precauţie. Situaţia nu este preocupantă", precizează Direcţia de Sănătate Publică din Lazio, conform cotidianului Il Messaggero.

Autorităţile italiene au confirmat vineri că doi turişti chinezi aflaţi în Italia au virusul 2019-nCoV. Cei doi turişti, soţ şi soţie, în vârstă de 66 şi 67 de ani, sunt din provincia chineză Hubei şi au venit în vacanţă în Italia pe 23 ianuarie, circulând prin oraşele Milano, Parma şi Roma.

Cei doi turişti chinezi sunt în prezent în izolare într-un spital de boli infecţioase din Roma. „Ne aşteptam la astfel de cazuri, eram pregătiţi. Am identificat rapid cazurile şi le-am izolat. Pacienţii sunt în condiţii bune”, a declarat Giuseppe Ippolito, directorul Institutului Spallanzani din Roma.

Conform celui mai recent bilanţ, pe teritoriul Chinei se înregistrează 259 de decese generate de coronavirus şi 12.000 de cazuri confirmate la nivel internaţional.

 

Citește și: