Gilda Popa
661 vizualizări 6 feb 2020

„Poliţia Română, IPJ Ialomiţa, a trecut o săptămână de la despărţirea lui Aldo de cel care i-a fost om timp de 6 ani.

S-au transmis petiţii prin e-mail, a fost iniţiată o petiţie online prin care sunteţi rugaţi să stopaţi orgoliul unui şef şi să dispuneţi trimiterea lui Aldo la Ţăndărei.

Acel şef n-o să se supere şi nici n-o să-şi dea demisia pentru că veţi repara stresul la care a fost supus câinele poliţist.

Am văzut că MAI prezintă cazurile pozitive în care sunt implicate animale ale instituţiei ori salvate de angajaţii MAI.

A rezolva acest caz ţine tot de faptele bune pe care le fac oamenii MAI.

Petiţia online are aproape 8000 de semnături”, scrie poliţistul Gabriel Dobre, instructorul şi partenerul câinelui poliţist Aldo vreme de 6 ani.

Gabriel Dobre a aflat că, după transferal la IPJ Ialomiţa, fostul său partener ar fi avut probleme de acomodare cu noul instructor şi că cei de la IPJ ar fi decis să îl sedeze, pentru că Aldo a devenit agitat şi speriat de noua sa situaţie. Poliţistul pensionat cere şefilor din MAI să îi acorde o şansă lui Aldo şi să îi ofere o perioadă de tranziţie de la un instructor la altul, pentru a se putea acomoda cu noul partener. Dobre a spus, pentru Gândul.info, că a cerut conducerii IPJ Ialomiţa să îl viziteze pe câinele poliţist pe care l-a crescut în Ţăndărei, chiar în curtea sa şi cu resursele sale şi care a devenit un membru al familiei. Din motive neelucidate, a fost refuzat, iar Aldo a intrat în depresie şi, aşa cum spun şi specialiştii în psihologia canină, poate să ajungă să refuze hrana şi chiar să moară de „inimă rea”.

„Astăzi, cu siguranţă ai fi alergat prin zăpadă! Astăzi, doar priveşti, "sechestrat" de 8 zile, fără libertatea de a alege!

Cine vă credeţi voi, foştii mei şefi, Dumnezei! Cine vă dă voie să vă răzbunaţi pe un suflet nevinovat!

Cunoaşteţi voi, nespecialisti fiind, prin ce traume trece fostul meu partener de nu mă lăsaţi să-l văd?

Cu siguranţă că răzbunarea voastră era fără margini, daca v-aţi permis să mă sancţionaţi cu doua zile înainte de încetarea raporturilor de serviciu!

Singurul lucru de care îmi pare rău, după o cariera în acest sistem, este ALDO!”, mai scrie Gabriel Dobre.

Iată textul integral al petiţiei care poate fi semnată aici:

„Un poliţist din Ţăndărei se pregăteşte de pensionare şi trebuie să „predea” la inspectorat câinele de serviciu, partenerul lui. Mai jos, ”problema” prietenului, partenerului om: „Despărţirea de partener? Cum a fost? Greu de descris în cuvinte!

Şi ca totul să fie împotriva mea şi suferinţa câinelui mai mare... a fost predat la reşedinţa de judeţ şi nu la padocul subunităţii (Poliţia Ţăndărei), care era cu mult mai bun decât prezenta locaţie!. Şi asa, Aldo a ajuns la Slobozia deşi la Poliţia Ţăndărei exista padoc. Nu mai am acces la el, cu toate că mi-am arătat disponibilitatea să fiu prezent pentru a se reuşi acomodarea cu noul coleg! Pai... ce performanţă sa ceri câinelui? Ca şi alţi câini va sta probabil într-un padoc de aproximativ 2 m.p. fără a mai avea libertatea cu care fusese obişnuit - padocul de acasă avea 30 m.p. cu boxă de 6 m.p.

Va fi destul de dificil noului conductor să se acomodeze cu un câine pe care nu-l doreşte şi pentru care cere sedarea atunci când vrea să se apropie de el. L-am crescut ca un rege şi a ajuns sclav!” Stimabili şefi ialomiţeni, dacă la Ţăndărei este loc amenajat pentru câinii poliţişti iar Petruş Gabriel Dobre, fostul vostru coleg s-a oferit să ajute la acomodarea câinelui cu noul partener, de ce nu ajutaţi bietul animal?

 Vă cerem respectuos ca ALDO sa ajungă în padocul unde a stat până acum şi să poată fi alaturi de poliţistul care l-a îngrijit pentru a avea o acomodare mai uşoară.

Este bine cunoscut faptul că despărţirea de cel care i-a fost partener provoacă animalului o suferinţă foarte mare care poate duce până la refuz de hrană şi îmbolnăvire.În plus, locaţia unde a fost transferat ALDO, padocul Poliţiei Slobozia, este una improprie pentru un animal de talia lui. Având în vedere ca la Poliţia Ţăndărei deţineţi locuri suficiente, dar şi pentru a curma o suferinţă inutilă a unui animal, se impune întoarcerea lui ALDO la Poliţia Ţăndărei unde va putea fi ajutat de politistul pensionar Dobre Petrus Gabriel sa se acomodeze cu noul partener.

Este uşor să fim OAMENI!”

 

Citește și: