Bianca Pavaluca
56 vizualizări 12 iun 2019

Şeful IGP demis de Guvernul Sandu, Alexandru Pînzari, a anunţat că a fost demarată o anchetă de serviciu, în urma căreia au fost suspendaţi din funcţie şase colaboratori ai INI.

„Colegii au fost suspendaţi din funcţie şi pe perioada anchetei de serviciu, timp de 30 de zile. Subdivizunea activează în regim normal în afară de colegii suspendaţi”, a declarat şeful adjunct al Direcţiei, subdiviziune care se ocupă de martori şi alţi participanţi la procesul penal.

Angajaţii au declarat că au fost suspendaţi din funcţie după ce au anunţat că susţin noul Guvern, condus de Maia Sandu şi că se supun noii conduceri a instituţiei.

Marţi, Anatolie Macovei, şeful Direcţiei 6 din cadrul INI a anunţat împreună cu mai mulţi angajaţi că susţin Guvernul Sandu şi noua conducere a Inspectoratul General al Poliţiei.

„Din partea mea şi a colegilor mei, vă anunţ că noi recunoaştem noul Guvern, Guvernul condus de Maia Sandu. Facem apel către toţi colegii să ne urmeze exemplul ca să evităm ciocniri, dezordine în masă, altercaţii şi să menţinem ordinea publică”, a declarat Anatolie Macovei.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Citește și: