Sorin Bogdan
2787 vizualizări 9 mar 2019

Urmăriţi imagini de la ceremonia de înhumare:

Ora 11:00 Sicriul cu rămăşiţele Regelui Carol al II-lea a fost depus pe un catafalc în Catedrala Veche de la Curtea de Argeş, urmând să fie înhumat în Catedrala Nouă Arhiepiscopală şi Regală, unde îşi dorm somnul de veci Regele Mihai şi Regina Ana.

Sicriul cu rămăşiţele Regelui Carol al II-lea a fost scos vineri seara din cripta Vechii Catedrale, ctitorite de Neagoe Basarab, unde îşi dorm somnul de veci Regii României şi a fost depus pe un catafalc. La slujbă a participat şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Sicriul va fi purtat pe braţe şi înhumat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Custodele Coroanei Regale, Majestatea Sa Margareta urmează să fie reprezentată, la ceremonia funerară, de Alteţa Sa Regală Principele Radu. De asemenea, vor lua parte Alteţa Sa Regală Principesa Sofia şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală şi se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Îşi vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, precum şi cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 ”Posada” din Curtea de Argeş.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, aflându-se depuse, până în ziua de astăzi, într-o capelă a Mănăstirii Curtea de Argeş.

 

Citește și: