Oana Despa
327 vizualizări 11 iun 2018

Reprezentanţii instituţiei spun că acest lucru nu afectează desfăşurarea probei la limba română, precizând că cei interesaţi pot accesa site-ul subiecte.edu.ro, unde se vor afişa cerinţele de la exemane şi baremul de corectare. După aproximativ două ore, site-ul începuse din nou să fie accesibil.

Peste 150.000 elevii care au terminat clasa a VIII-a susţin, luni, 11 iunie, prima probă a Evaluării Naţionale, la limba şi litaratura română

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 13 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor da examenul la matematică, urmând ca pe 14 iunie, elevii care aparţin minorităţilor să susţină proba scrisă la limba maternă.

Examenul a început la ora 09.00 şi durează două ore.

Elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc. Vor putea intra doar cu buletinul sau certificatul de naştere.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale, cazurile de fraudă şi tentativă de fraudă sunt sancţionate cu EXCLUDEREA din examen şi acordarea notei 1.

Pe durata examenului, sălile de clasă vor fi supravegheate video şi audio.

Primele rezultate vor fi afişate pe 23 iunie, iar în aceeaşi zi, întrele orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 80% iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 20% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.

 

Citește și: