Laura Petrescu
884 vizualizări 4 oct 2018

Şoferul unui autobuz de la firma de transport public din Piteşti este anchetat de comisia de disciplină după ce a fost filmat de un călător în timp ce conducea şi se uita în telefon, imaginile fiind postate pe Facebook, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Şofer autobuz nr. 8, cartier Trivale-Gara sud Piteşti, lui îi arde de navigare pe internet în timp ce transportă călători”, a scris pe Facebook un piteştean, care a şi postat imagini cu acesta.

Pe imagini se vede cum şoferul autobuzului are căştile în urechi şi stă cu ochii în telefon.

”Eram 7 sau 8 călători în autobuz. A mers uitându-se la telefon din centrul oraşului şi până la capătul liniei, circa 4 - 5 staţii”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, bărbatul care a realizat filmuleţul.

La rândul său, viceprimarul din Piteşti, Sorin Apostoliceanu, a declarat că s-a autosesizat imediat după ce a văzut imaginile postate pe Facebook. Şoferul respectiv este acum anchetat de o comisie de disciplină.

“Am văzut imaginile şi m-am autosesizat. Am dat conducerii firmei de transport public filmuleţul. Vom lua măsuri. Şoferul respectiv a fost băgat în comisia de disciplină. Nu mai este şofer pe autobuzul respectiv. Va fi sancţionat. Dacă este la prima abatere, sancţiunea este mică. Dacă are mai multe abateri atunci se poate ajunge la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Apostoliceanu.

Potrivit acestuia, de-a lungul timpului mai mulţi şoferi care conduc autobuzele PubliTrans Piteşti, societate care asigură transportul public în comun, au fost sacţionaţi din diverse motive, precum vorbitul la telefon sau nesemnalizare.

Citește și: