Laura Albu
Mediafax
17 vizualizări 9 ian 2020

Banii provin din fonduri europene, potrivit unui comunicat de presă remis presei, joi, 9 ianuarie 2020.

Ministrul Fondurilor Europene Ioan Marcel Boloş şi directorul general al Raja SA, Felix Stroe, au semnat, luni, la sediul MFE, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în municipiul Oneşti în perioada 2014-2020”, finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Prin proiectul finanţat cu 275,6 mil. lei fonduri europene, 19.000 locuitori ai municipiului Oneşti vor avea acces la apă potabilă şi alţi 41.500 vor beneficia de servicii de canalizare, arată comunicatul.

De asemnea, proiectul va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin stimularea investiţiilor private în aria de implementare, asigurarea accesului la servicii publice de apă şi canalizare de calitate, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării de sănătate a populaţiei şi dezvoltarea durabilă a zonei. Suplimentar, datorită implementării proiectului vor fi create 22 noi locuri de muncă.

Ministrul Ioan Marcel Boloş a subliniat progresele companiei Raja SA, despre care spune că reprezintă „un exemplu de bune practici pentru alte companii din domeniu”.

Mă bucur că echipa de aici şi-a folosit experienţa şi priceperea pentru a-şi extinde operaţiunile şi în afara zonei în care a operat iniţial, respectiv judeţul Constanţa. Proiectul investiţional demarat astăzi în municipiul Oneşti este un exemplu de operativitate în slujba beneficiarilor din aria de operare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

 

Citește și: