Raluca Lazaroi
371 vizualizări 6 dec 2019

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, cei doi au fost găsiţi în stop cardiorespirator şi după aplicarea manevrelor de resuscitare copilul şi-a revenit.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa- Năsăud a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor pentru două persoane căzute pe casă scării (minor în vârstă de aprox 3 ani şi un adult). Intervin echipajul de terapie intensivă mobilă, echipajul cu medic de la SAJ şi un echipaj de prim ajutor SMURD. Cei doi au fost găsiţi inconştienţi. Din fericire, copilul a fost scos din stop cardio-respirator - organismul acestuia a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate, a fost stabilizat şi transportat cu funcţii vitale la UPU-SMURD Bistriţa", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud Marius Rus.

Acesta a mai declarat că organismul bărbatului în vârstă de 62 de ani nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel că echipajele medicale au fost nevoite să declare decesul la locul incidentului.

Bărbatul şi copilul au căzut de la etajul doi al blocului în care locuiau după ce au alunecat, s-au dezechilibrat şi au căzut în gol în casa scării.

În acest caz şi Inspectoratul de Poliţie Bistriţa Năsăud a declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care cei doi au căzut de la înălţime.

„În această seară, a fost sesizat prin 112 faptul că două persoane au căzut de la înălţime. Conform primelor date, un copil în vârstă de 3 ani şi un bărbat în vârstă de 62 de ani, ambii din Bistriţa, au căzut pe casa scării, de la etajul al doilea al blocului în care locuiau. La faţa locului, echipa operativă efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte şi a cauzei în care a avut loc evenimentul", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de poliţie Bistriţa-Năsăud Crina Sîrb.

Citește și: