Nicolae Oprea
237 vizualizări 13 nov 2019

„Se aprobă transmiterea bd. Unirii (tronsonul cuprins între Piaţa Alba Iulia şi bd. Mircea Vodă din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti - Administraţia Srăzilor în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, cu excepţia administrăii instalaţiilor de semaforizare şi reglementarea semnalizării rutiere a acestuia, în vederea realizării lucrărilor de amenajare/reamenajae urbană”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

În raportul de specialitate al proiectului, semnat de primarul Gabriela Firea, se arată că cei de la Consiliul Local al Sectorului 3 au făcut solicitarea pentru transfer.

„În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite în domeniul administrării drumurilor publice şi a lucărilor de artă, în principal a acelor acţiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare şi reabilitare a infrastrcturii, în scopul creşterii calităţii mediului şi a indicilor de calitate ai vieţii pentru locuitorii Capitalei, consider oportună solicitarea Consiliului Local al Sectorului 3 de a realiza lucări de amenajare/reamenajare a bd. Unirii”, se arată în raport.

Proiectul privind transferul acestui bulevard la sectorul 3 a fost şi luna trecută pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, însă a fost respins, în ciuda faptului că avea novoie de o majoritate simplă, potrivit noului Cod Administrativ.

Amenajarea bulevardului Unirii este una controversată, iar potrivit Anei Ciceală, consilier USR, în urmă cu 4 ani, un raport al Curţii de Conturi arată că o investiţie de 100 de milioane de lei a Primăriei sectorului 3, pentru amenajarea unei părţi a acestei artere, ar fi fost făcută ilegal, bulevardul fiind în administrarea Primăriei Capitalei.

„Robert Negoiţă vrea să acopere ilegalitatea cheltuirii banilor pe acest bulevard, sunt 100 de milioane de lei, pe care i-a cheltuit complet nelegal, a constat şi Curtea de Conturi asta, şi acum practic cere sprijinul colegilor din PSD-ALDE să acopere ilegalitatea şi să scape de răspunderea inclusiv penală. Cele 100 de milioane de lei au fost cheltuite pentru amenajarea bulevardului, acum mai mulţi ani, în mod complet nelegal, amenajând bulevardul chiar daca nu-l avea în administrare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Ciceală, consilier USR în cadrul Consiliului General ala Municipiului Bucureşti.

În replică, primarul Sectorului 3 spune că nu este nicio ilegalitate în ceea ce priveşte refacerea bulevardului şi îi acuză pe politicienii „care propagă aceste minciuni” că nu sunt în stare să planteze un copac.

„Nu există nicio ilegalitate, politicienii care propagă aceste minciuni sper că sunt doar dezinformaţi, deşi tare îmi este frică de faptul că sunt nişte diletanţi răuvoitori. Aşa cum se poate constata din documentele oficiale şi publice ale Curţii de Conturi, se impune doar reglementarea din punct de vedere contabil a investiţiei făcute, investiţie existentă şi de care beneficiază toţi locuitorii Capitalei. Nu există niciun cuvânt, nici măcar sinonim cu noţiunea de ilegal. Este doar o nouă încercare disperată a unora care nu sunt în stare să planteze nici măcar un copac, oameni care ştiu doar să stea pe margine şi să inventeze probleme”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Citește și: