Vasile Magradean
87 vizualizări 22 oct 2019

Directorul Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că trei echipe de salvamontişti vor scoate cadavrul din aven şi îl vor preda poliţiei.

„Marţi dimineaţă, la a treia coborâre în Avenul Negru, salvamontiştii au găsit cadavrul turistului din Ungaria, căzuse până jos la o adâncime de 70-80 de metri. Bagajele sale, rucsacul şi aparatul foto, au fost găsite în afara traseului turistic, pe marginea avenului. Nu s-a găsit drona pe care o avea şi telefonul mobil. Probabil a vrut să opereze drona, să filmeze, nu ştim exact ce s-a întâmplat, şi a căzut în aven. Partea de jos a avenului este formată din zăpadă, crengi, buşteni. Sunt trei echipe de salvamontişti care vor scoate cadavrul şi îl vor preda poliţiei”, a spus Pinter.

Potrivit acestuia, cea mai dificilă în acest caz a fost partea de căutare deoarece salvamontiştii nu ştiau exact unde căzuse turistul.

„Ideea principală este că traseele turistice sunt sigure, pe cel pe care l-a urmat turistul din Ungaria au fost în ultimii 15 ani doar două incidente, două entorse. Problema este când turiştii părăsesc traseul, atunci treaba se complică. Acesta a fost şi cazul turistului din Ungaria. Avem inscripţii de avertizare în limbile română, maghiară şi engleză, dar turiştii nu ţin cont de ele”, a mai spus directorul Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Poliţiştii bihoreni au subliniat la rândul lor că se va stabili cauza decesului turistului din Ungaria după efectuarea necropsiei.

Căutările bărbatului de 29 de ani, din Ungaria, au început sâmbătă, după ce poliţiştii bihoreni au fost sesizaţi de familia lui, din Ungaria, că aceasta a plecat de acasă înainte cu aproape o săptămână, cu destinaţia Padiş, judeţul Bihor.

Acesta a ajuns la destinaţia propusă, însă de joi însă familia nu a mai putut lua legătura cu el.

Citește și: