Firuta Flutur
226 vizualizări 22 oct 2019

Atât fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, Floarea Alesu, cât şi fostul director adjunct al acestei instituţii, Olguţa Şefu, ambele condamnate în dosarul angajărilor fictive alături de Liviu Dragnea, au depus contestaţii în anulare, o cale extraordinară de atac împotriva sentinţei.

Olguţa Şefu a fost condamnată, pe 27 mai, la un an cu suspendare pentru infracţiunea de fals intelectual, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman în timp ce Floarea Alesu a fost condamnată la 3 şi 7 luni de închisoare cu executare.

Contestaţiile în anulare au fost deja înregistrate pe portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind conexate cu cea a fostului preşedinte PSD.

Şi Liviu Dragnea a formulat, săptămâna trecută, o contestaţie în anulare la decizia definitivă de condamnare la 3 ani şi jumătate, primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Teleorman.

Conform legii, dacă magistraţii Instanţei supreme admit aceste contestaţii în anulare, apelurile declarate în acest dosar ar putea fi rejudecate de un nou complet de judecători, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul foştilor miniştri Elena Udrea sau Darius Vâlcov.

În acest dosar, fostul lider PSD a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare. În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

 

Citește și: