Raluca Lazaroi
46 vizualizări 8 oct 2019

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, care locuia pe străzi, a fost găsit mort, marţi dimineaţa, în curtea Spitalului Judeţean Mavromati de unde fugise cu câteva ore mai devreme.

Potrivit reprezentantului spitalului, bărbatul fusese internat în urmă cu o săptămână din cauza unor probleme de sănătate cronice şi luni seara a plecat din unitatea medicală fără acordul medicilor.

„Este vorba despre un pacient neasigurat care a fost internat în secţia de gastroenterologie a spitalului cu un diagnostic de ciroză hepatică. A fost internat săptămâna trecută însă aseară, din propria voinţă, a părăsit spitalul, fără să fie externat. A fost căutat timp de două ore de personalul medical, care însă nu l-a găsit, după care au fost anunţate autorităţile prin 112 şi conform legislaţiei s-au făcut actele pentru extrenarea disciplinară a pacientului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Alexăndroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Botoşani.

În urma căutărilor bărbatul a fost găsit mort, marţi dimineaţa, în curtea spitalului.

„Bărbatul a fost găsit decedat în această dimineaţă în curtea spitalului. În cauză a fost demarată o anchetă şi se aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Potrivit acesteia, în cauză a fost deschis un dosar şi se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Citește și: