Mihaela Gidei
118 vizualizări 17 ian 2020

Emil Cutean, fost deputat PSD, a acţionat în instanţă Guvernul României pentru a cere despăgubiri după ce a fost adoptată în decembrie anul trecut OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Cutean lucra în cadrul acestui institut în calitate de secretar general, potrivit site-ului oficial. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti în contencios administrativ şi încă nu a fost stabilit un termen de judecată.

Guvernul argumentează, în OUG care desfiinţează Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD), că activitatea acestuia a fost irelevantă în raport cu banii publici cheltuiţi. Institutul a propagat în spaţiul public interpretări care s-au contrapus cu ancheta în „Dosarul Revoluţiei”.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de detenţie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, într-o perioadă în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR).

Citește și: