Ilinca Nazarie
460 vizualizări 17 ian 2020

Reacţia primarului din Iaşi care a făcut sex cu două fete:  Mă autosuspend din PNL

Primarul comunei Mogoşeşti Siret din Iaşi, cel care a recunoscut în instanţă că a avut relaţii sexuale cu două minore chiar în sediul primăriei, scrie că e mândru de ceea ce a făcut ca primar şi că are puterea să recunoască dacă greşeşte. Edilul anunţă că vrea să se suspende din PNL.

„În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toţi cei care tânjesc la funcţia ta. M-am trezit astăzi personaj principal într-o poveste, veche şi incheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace şi am şi puterea de a recunoaşte in faţa lui Dumnezeu şi a instanţelor de judecată atunci când greşesc”, scrie primarul Damian Butnariu pe Facebook.

Acesta adaugă că este membru PNL de la începutul carierei sale publice şi înţelege să se pună la dispoziţia conducerii partidului: „rog să se ia act de dorinţa mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieşi la suprafaţă în acest caz”.

În încheiere, primarul le mulţumeşte localnicilor pentru încredere, spunând că sunt singurii care îi cunosc caracterul şi realizările.

Primarul comunei Mogoşeşti Siret, judeţul Iaşi, a recunoscut în instanţă, unde era audiat ca martor într-un dosar în care erau judecate cinci persoane pentru trafic de minori şi complicitate la viol, că a întreţinut relaţii sexuale cu două fete chiar în sediul primăriei. Totul a plecat de la o plângere a uneia dintre fete împotriva unuia dintre inculpaţi.

„Martorul a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei, cu numita (..) şi cu persoana vătămată (...), care i-au fost aduse de către inculpatul (...) plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei", potrivit motivării.

Ştirea inţială. Primarul comunei Mogoşeşti Siret, judeţul Iaşi, a recunoscut în instanţă, unde era audiat ca martor într-un dosar în care erau judecate cinci persoane pentru trafic de minori şi complicitate la viol, că a întreţinut relaţii sexuale cu două fete chiar în sediul primăriei.

Totul a plecat de la o plângere a uneia dintre fete împotriva unuia dintre inculpaţi.

Tânăra a susţinut că, împreună cu sora ei, ar fi fost lipsite de libertate de un bărbat, timp de o săptămână, perioadă în care, potrivit motivării instanţei care a dat decizia în acest caz, „ar fi fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu el şi că ar fi fost traficată, fiind obligată să întreţină relaţii sexuale cu o persoană (primarul comunei Mogoşeşti-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul".

Tânăra a declarat în instanţă că în iulie 2007, în urma unor certuri cu mama ei, împreună cu sora ei mai mică, care pe atunci avea 16 ani, a plecat de acasă. Fiind bursiere şi având şi alocaţie, fetele şi-au găsit o gazdă şi s-au mutat la periferia oraşului Paşcani.

La doar câteva zile, proprietarul casei a devenit abuziv şi a obligat-o pe una dintre cele două să întreţină relaţii sexuale cu el. Totul a fost filmat, iar în următoarele zile bărbatul „a constrâns-o pe persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu el, ameninţând-o că va face publice înregistrările relaţiilor sexuale. Minora a acceptat în mod repetat, în contextul acestor constrângeri, să întreţină raporturi sexuale cu inculpatul în perioada în care a fost privată de libertate la domiciliul acestuia", se arată în motivarea instanţei.

Cele două fete au declarat că erau încuiate în camera lor în perioadele în care bărbatul nu era acasă. Mama lor a aflat ce s-a întâmplat, a reclamat dispariţia fetelor de acasă, iar bărbatul care le ţinea încuiate le-a lăsat să plece.

Însă, după o perioadă de timp, acest bărbat a aşteptat-o pe una dintre fete să iasă de la şcoală. Sub ameninţarea că o omoară, a obligat-o să se urce într-o maşină, unde mai erau o încă o fată şi un băiat. Pe fete le-a dus în localitatea Mogoşeşti Siret, „unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu un bărbat, chiar în sediul primăriei comunei Mogoşeşti Siret, în schimbul a 100 sau 150 lei pe care inculpatul a încasat-o de la acesta", se arată în motivare.

Pe drum spre Paşcani, fata a fost din nou abuzată de bărbat, în maşină.

Bărbatul care a întreţinut relaţiile sexuale în primărie cu cele două fete este chiar primarul comunei Mogoşeşti Siret. Acesta a fost citat ca martor în acest dosar.

„Martorul a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei, cu numita (..) şi cu persoana vătămată (...), care i-au fost aduse de către inculpatul (...) plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei", potrivit motivării.

În urma abuzurilor la care a fost supusă, fata care a făcut plângerea suferă de sindrom de stres postraumatic şi tulburări asociate acestuia.

Decizia finală în acest dosar a fost dată în luna mai a anului trecut, iar cel care a tinut-o închisă pe fată şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Citește și: