Mihai Draghici
306 vizualizări 6 feb 2020
Ministerul turc al Transporturilor, Cahit Turhan, a declarat că la bord se aflau 183 de persoane, inclusiv şase membri ai echipajului. Acesta a precizat că tragedia este rezultatul unei „aterizări dure”.
 
UPDATE - 6 februarie, ora 10.00: Trei persoane au decedat şi alte 179 au fost rănite în urma accidentului aerian produs miercuri după-amiază pe aeroportul din Istanbul, a anunţat joi ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, citat de Reuters.

Potrivit acestuia, cele trei persoane au decedat la spital, iar 179 dintre cele 183 de persoane aflate la bord au fost rănite.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a anunţat că răniţii sunt trataţi la 18 spitale din oraş.

 
Ştirea iniţială:
 
Filmarea postată online de postul de televiziune turc NTV arăta avionul cu pagube grele la fuselajul său, iar porţiunea din faţă a avionului - inclusiv cabina de pilotaj şi mai multe rânduri de scaune - se pare că s-au rupt de restul avionului. O a doua secţiune, mai aproape de coadă, s-a rupt şi ea. Se pot vedea diapozitive de evacuare a pasagerilor.
 
Staţia a raportat că avionul a luat foc după ce a derapat, dar că focul a fost stins rapid.
Avionul a fost pilotat de către compania turcă low cost Pegasus Airlines.
 
NTV a raportat că a sosit din oraşul Izmir şi a aterizat la Istanbul. Aeroportul a fost închis în urma incidentului, cu zborurile de intrare deviaţi spre aeroportul principal din Istanbul.
 
Datele iniţiale arată că avionul implicat era Boeing 737-800, care opera ca zbor 2193 Pegasus Airlines.
 
A fost o furtună care trecea pe aeroport în momentul accidentului, aducând vânturi rafale în zonă, a informat Fundaţia pentru siguranţa zborului.
 
Filmările în direct de la faţa locului au arătat salvatorii care înconjurau avionul.
 
Luna trecută, un alt avion Pegasus a derapat pe o pistă la acelaşi aeroport. Nimeni nu a fost rănit în incidentul din 7 ianuarie, potrivit Associated Press.
 
Pegasus nu a răspuns imediat unei solicitări de informaţii.

Sursă FOTO: Twitter/ jimgreen

 

 

Citește și: