244 vizualizări luni, 19:30

Victimele incendiului din clubul Colectiv au declarat, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti unde s-au prezentat concluziile din dosar, că pedepsele cerute de procuror pentru inculpaţi sunt prea mici şi consideră că încă sunt aspecte nelămurite în această cauză. 

„Sentimentul meu este că încă nu sunt lucrurile foarte clare, am un sentiment ciudat. (...) Se puteau clarifica lucrurile mai bine, încă sunt semne de întrebare. Sper că judecătorul are suficiente lucruri la dosar încât să poată lua o decizie corectă. (...) Sper să fie o decizie corectă. (...) Mi se pare că în dosar lipseşte cineva, lipseşte statul român. (...) E important să stabilească vinovăţiile. E important pentru noi, ca societate, să se lămurească acest caz”, a declarat la Tribunalul Bucureşti Mihai Grecea, victimă a incendiului din Colectiv.

Adrian Albu, tot victimă Colectiv, a subliniat, tot după ultimul termen din dosar, că pedepsele cerute de procuror sunt prea mici.

„Este insuficient (pedeapsa cerută de procuror pentru inculpaţii din dosar, n.r), pentru că rolul justiţiei e coercitiv şi al doilea rol al ei este acela să facă în aşa fel încât oamenii să nu mai fie tentaţi să facă aceleaşi lucruri pentru care alţii au fost condamnaţi inainte”, a spus Adrian Albu.

Magistraţii au stabilit pronunţarea în dosarul Colectiv pentru luni, 9 decembrie. Decizia nu va fi definitivă.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut instanţei să dispună pedepse cu închisoarea pentru inculpaţi (Cristian Piedone, cei trei patroni ai clubului, artificierii, angajaţii ISU). Pedepsele cerute sunt de peste 12 ani.

 

Citește și: