Ionel Dancu
445 vizualizări 14 aug 2018

"Am avut azi o cerere din partea celorlalte grupuri parlamentare din opoziţie de a semna o solicitare către preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, de a face săptămâna viitoare sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor (...) Am semnat. Se întruneşte numărul de semnături", a declarat fostul premier Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, parlamentarii opoziţiei precizează în solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare că doresc să fie făcută "analiza a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august" la protestele din Piaţa Victoriei şi să se dezbată subiectul pestei porcine.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, forul legislativ se poate întruni în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară se face de către preşedintele acesteia.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii vor depune solicitări la birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru convocarea celor două foruri ale Parlamentului în sesiune extraordinară pe 20 august. „Vom iniţia demersurile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului. După cum bine ştiţi Guvernul a dat zile libere miercuri joi vineri, realist este ca sesiunea extrordinară să fie luni", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei BEx de luni care a avut loc la Parlament. Liderul liberal a anunţat încă de sâmbătă că PNL va cere o sesiune extraordinară pentru constituirea unei comisii de anchetă împotriva violenţelor de la protestul de vineri.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Citește și: