119 vizualizări 7 oct 2019

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au precizat că luni, în jurul orei 00.30, poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie au observat pe o stradă din Sectorul 4 al Capitalei un autoturism cu mai mulţi ocupanţi, care se deplasa sinuos pe carosabil.

Poliţiştii au vrut să oprească maşina, moment în care şoferul a simulat oprirea, apoi a accelerat.

„Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o intersecţie , un echipaj de la Secţia 15 Poliţie, solicitat ca sprijin, a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată. Ajuns la o altă intersecţie, şoferul a pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric acroşând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat şi oprit de poliţişti. Cei patru ocupanţi au coborât şi au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imoblizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, arată Poliţia Capitalei.

În urma primelor verificări, s-a stabilit că şoferul autoturismului nu deţine permis de conducere, iar, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat.

„Menţionăm că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale”, precizează Poliţia.

 

Citește și: