Raluca Lazaroi
87 vizualizări 7 sep 2019

Comparativ cu anul trecut, când 207 instituţii de învăţământ din judeţ nu aveau toalete, anul acesta numărul şcolilor cu toalete în curte a ajuns la 157.

„În momentul acesta, numărul unităţilor de învăţământ cu grupuri sanitare exterioare este în scădere. Comparativ cu anul trecut, când erau 207, acum vorbim de 157 unităţi, iar din acestea 124 sunt prinse în proiecte de finanţare pentru amenajarea grupurilor sanitare în interiorul clădirilor. Majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ sunt incluse în diferite programe de finanţare pentru reabilitare. Celelalte 33 de unităţi din cele 157 care nu sunt prinse pe diferite programe de lucrări au efective mici de copii şi care cel mai probabil se vor închide în perioada următoare, elevii urmând să fie relocaţi”, a declarat prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu.

Cu doar câteva zile înainte de începerea şcolii, rezultatele controalelor dispuse de prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu, arată că 15% dintre şcolile din judeţ nu finalizaseră lucrările de reperaţii curente, igienizări sau cele de curăţenie.

Printre problemele descoperite de comisia de control se numără infiltraţii de apă la anumite corpuri de clădiri, nevoia unor revizii la centrale care scăpau gaze, înlocuiri de tablouri electrice care pot deveni periculoase, lipsa utilităţilor sau prezenţa unor cantităţi prea mari de nitraţi în apa curentă.

Citește și: