980 vizualizări 1 dec 2019

Secretarul de Stat al SUA, mesaj pentru români: Aplaudăm eforturile de a construi o Românie liberă

Secretarul de Stat al SUA Michael Pompeo a transmis un mesaj românilor, duminică, cu ocazia Zilei Naţionale, spunând că Guvernul SUA aplaudă eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă şi democratică.

Michael Pompeo a făcut apel, în mesajul său, la relaţia de prietenie dintre SUA şi România.

„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să îi felicit pe toţi românii în numele Guvernului Statelor Unite. Naţiunile noastre sunt prietene, Aliate şi partenere şi mă bucur să văd că Parteneriatul nostru Strategic, relaţia noastră economică şi legăturile interpersonale dintre noi devin mai puternice cu fiecare an. Preţuim profund contribuţiile României la misiunile NATO, precum şi spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltare energetică”, a scris Pompeo.

Acesta a mai scris că Guverul SUA aplaudă eforturle şi sacrificiile făcute de poporul român, care va aniversa luna aceasta, 30 de ani de la Revoluţie.

„În cursul acestei luni vom aniversa 30 de ani de la Revoluţia română din 1989. Aplaudăm eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică şi mai prosperă”, a mai spus Secretarul de Stat al SUA Michael Pompeo.

 

Trump, mesaj pentru Iohannis cu ocazia Zilei Naţionale: România e un aliat nepreţuit pentru SUA

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a transmis lui Klaus Iohannis, un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a României. „Aş dori să subliniez că România este un aliat nepreţuit atât pentru SUA, cât şi pentru Alianţa Nord-Atlantică”, se arată în mesajul lui Trump.

„Dragă domnule Preşedinte, În numele poporului american, vă felicit pe dumneavoastră şi poporul român cu ocazia celei de-a 101 aniversări a Zilei Naţionale a României pe 1 Decembrie. Cu această ocazie, aş dori să subliniez că România este un aliat nepreţuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât şi pentru Alianţa Nord-Atlantică”, se arată în mesajul preşedintelui SUA, Donald Trump.

De asemenea, preşedintele Statelor Unite ale Americi a salutat angajamentul ferm al României în ceea ce priveşte partajarea responsabilităţilor şi securitatea transatlantică.

„Ne dorim să construim în continuare pe fundamentul Parteneriatului nostru Strategic în următorii ani. Totodată, doresc să-mi exprim aprecierea pentru devotamentul României cu privire la consolidarea valorilor noastre comune ale democraţiei, statului de drept şi economiei de piaţă libere. Vă rog să primiţi cele mai bune urări cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale din acest an”, a adăugat Trump.

 

Ambasada Suediei la Bucureşti a transmis, duminică, un mesaj amuzant, de Ziua Naţională a României

„La multi ani, România! Ţi-am luat un tort de la Ikea”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei din Bucureşti.

Textul este însoţit de o fotografie în care apar ingredientele de bază ale unui tort, respectiv făină, ouă, lapte, unt, reprezentanţii companiei făcând aluzie la produsele Ikea pe care clienţii le asamblează de unii singuri.

 

Citește și: